Alahai masa.....  

Saturday, May 30, 2009


Alahai masa...cepatnya berlalu..sedar tak sedar dah nak masuk bulan Jun. Rasa baru semalam balik ke tanah tumpah darahku (tempat lahir) bumi klate...dah lama tak balik rasa rindu kt semua tapi bila dah sampai kt rmah rindu plak kt bumi borneo yang banyak mengajar sahabatsejati erti kehidupan, pengorbanan, persahabatan dan perjuangan.

Alahai masa...lajunya pergerakanmu...masih segar dalam ingatn yang sahabatsejati dan kawan-kawan sepenerbangan yang terpaksa cancel penerbangan pada 9 mei lalu atas sbb masalah teknikal yang dihadapi oleh flight malaysia airlines MH2617...terpaksa terbang pada keesokannya..terdetik dalam hati dan macam2 datang dalam fikiran, mungkin dah menjadi perancangan Allah untuk tambahkan masa sahabatsejati di bumi di bawah bayu ini lebih lama kerana sahabatsejati bakal menamatkan pengajian di UMS...apa-apa pun alhamdulillah selamat sampai kt airport kb tgh malam 10 hb tu walaupun banyak benda yang nak diuruskan sebelum flight ke kb malam tu..maklumlah banyak sangat barang yang dibawa balik...terima kasih kt sahabat2 satu flight kerana menyumbangkan nilai berat bagasi kt sahabatsejati terutamanya hafiz shariff yang bagi 20kg berat bagasi dia kt sahabatsejati....kalau tak entah mcm mana nak bawa barang sahbatsejati yang 47kg tu..huhu..mmg berat! bantuan sahabat-sahabat kt putrajaya mmg amat dihargai...nasib baik juga la rmh hafiz dekat dengan rumah pak cik sahabatsejati di putrajaya...senang nk bergerak...

Alahai masa....sahabatsejati pun tak berapa pasti apa perubahan yang dah sahabatsejati lakukan sejak balik kg ni...sempat pegi melawat adik salah seorang sahabat (Nursyabri) yang dimasukkan ke wad HUSM kubang kerian. Ujian yang dihadapi oleh sahabtku ini memang berat walaupun dia tidak meluahkannya tetapi jelas tergambar pada raut wajah yang dia memikul satu beban yang berat...apa taknya, baru sahaja kehilangan bonda yang tercinta untuk bertemu dengan yang MAHA Mengasihi, adiknya plak dikejarkan ke hospital...sahabatsejati doakan dirimu sentiasa tabah dan diberi kekuatan oleh Allah... Amin. sahabatsejati mengharapkan agar ziarah yang tak seberapa dari sahabatsejati, saudara azri, saudari nik syuhada,ayu solehan dan afifah dapat mengurangkan cikit bebanan dan tekanan yang dihadapi...

Alahai masa....tip top,tip tup dah seminggu dah sahabat sejati kat Telekom Malaysia Bhd cawangan Pasir Mas ni tk latihan industri. Bukan ada keje apa pun, ada la cikit-cikit keje yang boleh disiapkn dengan cepat. Kalau keluar pegi check ibusawat tu ada la keje ckit..tu pun banyak gi jalan-jalan je...kalau x duk kat pejabat tunggu order dari pelanggan TM tuk tambah fasilities perkhidmatan telefon, nak potong telefon ke, baru la ada keje yang sahabatsejati perlu buat..maklumlah duk kt unit Operation & Maintenance Switching ni senang cikit tp kalu ada masalah pening jgk nk solve...

Alahai masa...LAMEGA '09 mmg tak sempat nak pegi sebab kekangan LI dan jgk transport...skrag ni lebih dengan family.. perubahan tu sahabatsejati perlu mula dari diri dan keluarga dulu..adik-adik sahabatsejati yang dah masuk alam remaja/dewasa ni perlu di beri perhatian lebih cikit, kalau tak susah nanti..tu yang petang-petang lepas balik pejabat LI, ajak adik-adik main takraw kt depan halaman rumah..ada jgk aktiviti riadah berguna petang-petang daripada keluar melepak entah kemana yang mmg tak ada halatuju...

Alahai masa...kalau nak kejar masa memang tak sempat tapi peluang yang ada perlu diisi dengan benda yang berfaedah agar tidak tertipu dengan masa..

peringatan membawa perubahan

AddThis Social Bookmark Button


2 comments: to “ Alahai masa.....

 

Design by Amanda @ Blogger Buster